Exam Duit

Result exam dah kuar. huh tensen beb. Aku dapat aras 3 jek.
Kalau dapat 4 leh gak mewah-mewah sket sebab gaji dah naik.
Nampak gayanya kena ambik lagi sekali.

Bila dah masuk alam pekerjaan dan pegang duit sendiri
memang malas nak blaja. Padahal exam tu senang sgt pun.
Tapi dah malas nak baca memang patut pun dapat aras 3.
Rasanya dah masuk 5 kali aku ambik exam ni. Semua
lulus paras tu je. Aiseh! tensen-tensen. Sape tak tensen?
Orang yang lulus je kot. hehe

Sekarang aku kena cari solution. Macam mana nak dapat
cemerlang. Exam ni boleh dikatakan exam duit. Lulus cemerlang
dapat kenaikan gaji. Banyak lak tuh. Nak study pun kena ada nota,
soklan spot dan masa serta rehat yang cukup untuk mengingat.
Kalau sekarang otak lak cam tepu semacam je. Rasa macam
jadi makin buduh lak bila masuk alam kerja. Langkah dan
pemikiran macam slow. Cakap lak macam formal,
Oh alangkah poyo nya....

Labels: , ,