Bila Perempuan

pictures by www.flickr.com

Bila Perempuan tongkat dagu, dia nampak manja.

Bila dia gigit jari, dia nampak lagi manja.
Bila dia kenyit mata, lelaki boleh jadi sasau.
Bila dia bagi flying kiss, lelaki tak senang duduk.
Bila dia jalan menghayunkan tubuh, dia nampak seksi.

Kalau dia membebel, lelaki jadi bisu.
Kalau dia marah, dia suka dipujuk.
Kalau dia sedih, dia nak lelaki pampered dia.

Perempuan suka menjaga saham.
Bila dia keluar dia menjual saham.
Sebab tu dia suka menjaga penampilan diri.
Bila dia ada BF, kalau boleh dia nak semua orang tau.
Dan dia nak BF dia taruk status "in relationship".
Bila dia frust, dia nak semua orang tau dia tengah frust dan stress.
Dengan niat, supaya ada lah kumbang sesat datang hinggap.
Bila dia tengah putus cinta, dia salahkah semua lelaki.
Dia cakap LELAKI semua sama. LELAKI semua jahat.
Tapi silap, Bapak dia jugak LELAKI.

Lelaki tak lengkap tanpa Perempuan.
Lelaki tak lengkap kalau takda duit.
Sebab kalau takda duit, Perempuan taknak dekat.
Sebab tu semua pengeras untuk tawan hati Perempuan.
Tak kira banyak ke sikit, Perempuan nak Lelaki berbelanja untuk mereka.

Itulah Perempuan. Kalau Lelaki tak sanggup, jangan cari Perempuan, cari NYAH je.

Labels: , , ,