Project Car

Akhirnya, selesai juga projek car aku. Berbaloi sangat. Petang tadi sempat aku pergi basuh engine dan seat. Cantik kedai tu spray, aku check pada bahagian body memang tak ada tempat yang spoil, semua solid macam kereta baru keluar kilang. Kos spray RM2,000 nett. Aku ingat masa aku kat JB dulu, tak dapat harga ni. Kalau nak cantik macam ni adalah dalam RM2,500 paling murah. Kesimpulannya, kos semburan sangat berbaloi dan value for money.

Kebanyakan pengubahsuaian yang aku buat adalah mengikut spesifikasi asal kereta Mitsubitshi Evolution II dan keseluruhan bodypart dan assesori diambil daripada kereta asal buatan Jepun termasuk cermin wiper 4wd milik EVO II.

Berikut merupakan spesifikasinya :

- Bodypart: Original EVO II (complete set)
- Colour Body : Champion White
- Engine : 4G93T GSR Turbo 1834cc
- Rim : Evo Regamaster 16 inch
- Tyre : Yokohama R1 Adrive 16R/205/55
- GSR Front Disc
- EVO Rear Disc
- Rear arm EVO with anti roll bar
- Spring : GAB Adjustable AVCS hi-lo
- SARD Blow Off
- Steering MOMO Daytona
- RAZO gear with quick shift
- Custom engine bar
- Apexi Twim fin air filter
- Stainless steel engine piping with SAMCO hose
- INFINATE Intercooler
- Custom Banana manifold
- HKS Wastegate
- EXEDY clutch plate 9mm
- HKS Super Dragger muffler 3 inch
- Tank 4WD
- NGK plug cable
- Panel door EVO complete switch
- RECARO seat full seat (takes from EVO III)
- APEXI Black Face boost meter
- AUTOGAUGE water temp meter with sensor
- HKS type-1 turbo timer
- HELLA sport horn

Labels: , , ,