Dibelasah

Suatu hari Tokey Besar panggil aku. Ini pula soal seorang staff aku yang selalu ambik MC pada hari Ahad.

Tokey : Nape die tak datang keje?? Awak ni tak pro aktif la control anak buah...macam mana ni?? You officer kena takes responsible laaaaa..
(sedap je dia belasah aku pagi-pagi buta)

Aku : Eh.. ape plak! mana saya tau.. awak tanya la doktor. Dia yang bagi MC kan?? Tanya saya buat ape? Saya bukan doktor!

Terus je orang tua tu tercengang. Spontan je ayat tu keluar dari mulut aku. Agaknya, dia marah tak kat aku?? Tapi takpe. Lantaklah. Tengah stress mau ditekan-tekan lagi..

Tapi petang tu, dia slow balik. Sengih-sengih je dengan aku. Ni mesti kes nak pujuk balik la nii.. hishhh ape tak nya. Sok aku kena ganti dia pergi meeting. Hampess!!

Labels: , , ,