Miang Keladi

Seorang perempuan memakai pakaian yang agak nipis dan sendat serta mendedahkansusuk tubuh yang mengiurkan mata lelaki. Then pada masa yang sama, beliau mendapat perhatian mata-mata lelaki yang lalu lalang di sekitar tu termasuk seorang lelaki separuh abad yang memakai kopiah. Orang kata rezeki jangan ditolak. Pandangan pertama itu adalah rezeki hehehe

Bila itu terjadi, mata-mata lelaki banyak tertumpu pada gadis tersebut. Persoalannya timbul apabila gadis tersebut sangat berang dengan perilaku lelaki tersebut kerana dikatakan mereka ini adalah "mata keranjang" atau "miang keladi".

Maka persoalan ini aku cuba ajukan pada seorang perempuan secara spontan. Dengan niat untuk bertanyakan pendapat beliau :

"Pada i if girl tu pakai seksi then lelaki tengok tu biasa lah.. sebabnya dia yang sengaja pakai camtu, sebab nak tonjolkan kelebihan dia.. so for me, why lak dia nak marah kan?"

"If girl tu pakai sopan then lelaki still tengok part yang tak sepatutnya.. I rasa itu
tak patut lah.. hanya lelaki yang miang sahaja bersikap begitu.."

For me lah, if tengok girl seksi, dedahkan baju dan sebagainya, kadang-kadang susah juga nak fokus bila cakap dengan mereka. Maklumla takut disalah erti. Then, bila bercakap dengan mereka pastinya aku lebih tumpukan mata pada kening, tangan dan tempat lain. Itu sahaja yang mampu untuk hindarkan fitnah. Seksa amat.

Shino Said : Tengok pun susah, tak tengok pun susah.

Labels: , , , ,